idioma

La degeneració macular associada a l'edat (DMAE) s'ha convertit amb els anys en un problema important de salut pública en tots els països desenvolupats. Constitueix, en efecte, la primera causa de ceguesa legal i una de les primeres causes de mala visió en el món desenvolupat.
Es denomina màcula a una petita àrea al centre de la retina. És el punt que utilitzem per mirar les coses i apreciar-les amb tot el seu detall, la zona destinada a la lectura i a la visió dels colors.
La DMAE es pot presentar de dues maneres: forma seca o atròfica i forma humida o exsudativa. Quan aquesta patologia es detecta prou aviat hi ha alguns tractaments per intentar aturar en funció de si la DMAE és de tipus sec o humit.
Aquesta malaltia no s'associa amb dolor ni amb cap tipus de molèstia ocular, llevat de les alteracions de la visió central. Si un pacient té com a única patologia ocular una DMAE mai es quedarà totalment cec, sempre conservarà la visió perifèrica que li permetrà passejar.

rejilla de Amsler

realitzi el Test de Amsler per comprovar alteracions en la seva visió

rejilla de Amsler

degeneració macular severa

disenny barcelona originalbit

© OFTALMOBARCELONA - Drs. Meroño Oñate - C/ Bruc, 151 3º 1ª - Barcelona 08037 - Tel 034 93 457 15 15 - info@oftalmobarcelona.com